GrillChips to nowy, rewolucyjny sposób na grillowanie potraw. Doskonały jako alternatywa dla klasycznego węgla drzewnego. W 100% ekologiczny, przebadany przez Państwowy Zakład Higieny (atest nr PZH/BT - 3553/2019) i certyfikowany znakiem jakości DINPlus* (Reg. Nr 9H035)
Filozofia SLOW FOOD opiera się na prostym założeniu, aby jakość potraw i czas ich przyrządzania nigdy nie przegrywała z bylejakością i pośpiechem. Czas spędzony podczas grillowania to przyjemność i celebracja posiłków, a Ty masz satysfakcję, że sam wypalasz sobie brykiet drzewny (GrillChips).
Chipsy Grillowe wytwarzane są z wysokogatunkowych wiórków twardych drzew liściastych, pozbawionych kory. Pierwsza i podstawowa różnica pomiędzy GrillChipsem a węglem drzewnym to fakt, że węgiel drzewny jest wypalany razem z korą drzewną, której obecność nadaje potrawom kwasowości i goryczki podczas późniejszego grillowania. Brak kory w procesie wytwarzania brykietu uszlachetnia aromat i nadaje potrawom wyjątkowy smak i zapach.
Certyfikat DINPlus gwarantuje, że nasz produkt zawsze będzie składał się tylko i wyłącznie z określonych gatunków drzew - bez niepotrzebnych domieszek.
Sposób użycia: 1. GrillChips układamy w stosik i rozpalamy. Ważne - nie stosować rozpałek w płynie! 2. Jeżeli cały GrillChips się rozpali, należy rozprowadzić go na całej powierzchni grilla i poczekać (szacowany czas to 20 - 30 min.), aż znikną płomienie. 3. Nad rozżarzony GrillChips można ułożyć produkty do grillowania i cieszyć się wspaniałym i niepowtarzalnym smakiem.
W celu zamówienia lub szerszych informacji zapraszam do kontaktu.
Pozdrawiam Eliza Bagrowska - Przedstawiciel handlowy e-mail: eliza.bagrowska@eco-pal.pl tel.: 697 397 900